Pianoles in Wouw

Pianoles voor alle leeftijden en elk niveau!

Even voorstellen

Ik ben Merijn Nelemans en ik heb in 2010 mijn opleiding afgerond aan de Rockacademie in Tilburg. Naast mijn werk als muzikaal leider bij Frans Bauer en toetsenist in diverse coverbands geef ik wekelijks met veel plezier pianolessen aan zowel kinderen als volwassenen op elk niveau. Ik geef één-op-één lessen op mijn ‘muziekzolder’ aan De Ster 43 in Wouw. Heb je interesse gekregen? Meld je dan nu aan voor gratis proefles!

Pianoles

Wil je de grootste hits van nu spelen? Of droom jij helemaal weg bij de melodie van Amelie? In wekelijkse lessen van 30 minuten leer ik je piano spelen! De lessen worden individueel gegeven en daarom leer je geheel op je eigen tempo piano spelen.

Beginners leren door middel van het spelen van korte liedjes gaandeweg noten lezen en de juiste houding en techniek te hanteren. Stap voor stap zal je merken dat het elke week een stuk beter gaat. De liedjes uit de lesmethodes worden afgewisseld met liedjes die je leuk vindt om te spelen, aangepast op jouw niveau. Om de basis te leren maak ik gebruik van methodes van Hal Leonard en Alfred’s Basic voor kinderen en volwassenen.

Oefening baart kunst!

Ben je gevorderd? Dan wordt het tijd om kennis te maken met andere muziekstijlen, akkoorden en improvisatie! Er gaat een wereld voor je open en na het leren van de blues toonladders kun je gegarandeerd niet meer van de piano afblijven! En als je wilt kunnen we er andere toetseninstrumenten bij halen zoals diverse synthesizers en een echt orgel!

Digitale piano
Een echte piano is natuurlijk een hele investering! Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om thuis te kunnen oefenen, zonder er al te veel geld aan uit te hoeven geven. Eén daarvan is de digitale piano. Een digitale piano heeft veel voordelen ten opzichte van een echte piano. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet:
– Een digitale piano is goedkoper dan een echte piano
– neemt minder ruimte in beslag
– hoeft niet gestemd te worden
– is gemakkelijk te verplaatsen
– het volume is aan te passen
– je kunt spelen met hoofdtelefoon
– er zijn vaak meerdere klanken mogelijk

Toetsenisten en producers
Ben je producer of speel je in een coverband? Dan kan het nooit kwaad om je muzikale kennis op te frissen. Daarnaast kan ik je helpen met het uitschrijven van liedjes en het zoeken naar de juiste sounds. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

Muziektheorie

Muzikanten spreken wereldwijd dezelfde taal om gemakkelijk met elkaar te kunnen communiceren. Dit doen zij met behulp van de muziektheorie. Het is daarom erg handig dat elke muzikant deze ‘taal’ beheerst. Hierbij maakt het niet uit welk instrument je bespeelt, zelfs voor zangers en zangeressen is het een waardevolle toevoeging!

Altijd al liedjes op gehoor na willen spelen, zonder bladmuziek?
Geef je muzikale kennis dan nu een boost!

In de muziektheorie – de taal van de muziek – maak je kennis met intervallen, de kwintencirkel, akkoorden en ritme, maar ook het notenschrift en solfège (training van het muzikale gehoor) komen aan bod. Kennis van muziektheorie is essentieel in combinatie met les in een bepaald instrument, maar ook ter voorbereiding op een muziekopleiding. Tijdens de lessen maak ik gebruik van bekende liedjes en een app met oefeningen (Earz), daardoor wordt de muziektheorie leuk en begrijpelijk. De lessen muziektheorie zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Waar wacht je nog op?

Corona

Vanwege het Coronavirus hanteer ik momenteel aanvullende maatregelen voor de lessen. Blijf thuis bij klachten (verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid). Kan of wil je wel pianoles maar tijdelijk liever niet naar mij toe komen, dan kunnen lessen op verzoek online gegeven worden.

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn per les, inclusief btw en exclusief bladmuziek en lesmateriaal. Mocht je een keer niet kunnen dan kijken we of de les in dezelfde week kan worden ingehaald. Kosteloos afmelden kan tot 24 uur van te voren.

30 minuten (8 t/m 21 jaar)€ 24,-
30 minuten (21 jaar en ouder)€ 29,-
60 minuten (16 t/m 21 jaar)€ 48,-
60 minuten (21 jaar en ouder)€ 58,-

Gratis proefles!

Hopelijk heb je zin gekregen om met de piano aan de slag te gaan! Voordat je bij mij op les komt kun je altijd een proefles komen volgen. Deze is uiteraard gratis en heeft als doel kennis te maken met elkaar en natuurlijk ook al het spelen van een simpel liedje… Aanmelden kan via onderstaand formulier of telefonisch (06 50493121).

Algemene voorwaarden pianoles (per 1 januari 2020)